Colades basàltiques de Sant Joan les Fonts

Punt de sortida de la visita: Oficina de turisme Sant Joan les Fonts

Horari: dissabtes i diumenges de 11:00 h. a 13:00 h.

Colades Basàltiques de Sant Joan les Fonts

Sant Joan les Fonts és un dels municipis garrotxins que compten amb un patrimoni volcànic de rellevància. En aquest àmbit, els elements més imponents que s’hi poden visitar són les tres colades de lava, en una ruta senzilla però de gran bellesa. Tot i el seu interès a nivell paisatgístic i geològic, les colades basàltiques de Sant Joan les Fonts són poc conegudes. Fins fa pocs anys, es trobaven en un estat de conservació i de neteja pràcticament nul, i només s’han començat a conèixer amb més profunditat des que s’hi van portar a terme les darreres actuacions.

En la nostra visita farem una petita ruta per les tres colades, centrant-nos en els afloraments del Molí Fondo i el Boscarró.

Aquests treballs d’adequació de l’entorn permeten que actualment el visitant pugui entendre amb molta claredat l’origen de les colades, i també que pugui conèixer de forma molt visual com va ser el desplaçament de la lava milers d’anys enrere. Això ha permès també que els investigadors hi hagin pogut treballar amb comoditat. Recentment s’hi han pogut identificar uns elements volcànics únics a tota la península Ibèrica, els blísters, uns petits túmuls originats per la pressió de la lava quan circulava per les colades. També s’hi poden apreciar amb molta claredat els grans blocs de lava que han format parets de grans dimensions.

La formació d’aquestes colades es remunta a milers d’anys enrere. De fet, cadascuna té una origen diferenciat en el temps. La més antiga neix d’una erupció de fa uns 600.000 anys i les altres dues són més recents: una compta amb 150.000 anys d’història i l’altra, amb 120.000 anys.

Preus dels itineraris

Preus per persona  |  1 Guia per a grups d’un màxim de 20 persones

Adults

6,00 €

Nens fins a 12 anys

4,00 €

Reserva la teva visita!

RESERVAR »